Recenze knihy Migrace: Stěhování lidstva od pravěku po současnost

Migrace je stará jako hory, tak proč je nyní tak politicky citlivá? Kam migranti míří a jaké jsou důvody pro opuštění jejich rodné země? Je možné migraci úplně zastavit? O tom se dozvíte v knížce od Romina Cohena, Migrace: Stěhování lidstva od pravěku po současnost

Migrace je nezadržitelný a zcela přirozený vývoj lidské kultury. Jak máme vnímat migraci v našem světě a je čeho se obávat? Jak důležité je socializovat jiné národy s naší kulturou? Je možné, aby různé druhy náboženství, jiné zvyky a lidé s odlišnými životními návyky, žili vedle sebe? Migrace v nás vyvolává celou řadu otázek, na které není jedna správná odpověď.

Kniha Migrace: Stěhování lidstva od pravěku po současnost od spisovatele Robina Cohena na 224 stranách vysvětluje, že migrace je stará jako hory, tak proč je nyní tak politicky citlivá. Proč migranti odcházejí, kam jdou, kolik jich je a z jakých důvodů se vydali na cestu? Je možné migraci zastavit? Kniha emeritního profesora Oxfordské univerzity pokrývá dlouhé rozpětí historie a zasazuje do kontextu jednu z nejdůležitějších otázek naší doby. Kniha představuje velmi zajímavé čtení a text je doplněn řadou živých map, fotografií a zajímavou grafikou.

Zpět